Domowe mleko kokosowe Domowe mleko kokosowe

Domowe mleko kokosowe

Mleko kokosowe to zdrowy i aromatyczny dodatek do wielu potraw, dlatego bardzo często robię je sama

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1 litr

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 300 gram wiórek kokosowych
  • 1l wody

Sposób przygotowania

  • 1
    Wiórki zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc do lodówki.
  • 2
    Mokre wiórki miksujemy w blenderze na najwyższej mocy przez około 6 minut
  • 3
    Gdy powstanie nam mleko przelej je przez sitko o najdrobniejszych oczkach i gotowe.
  • 4
    Trzymaj w lodówce do 3 dni.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Napoje i koktajle

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis