Sataye z kurczaka z sosem kokosowo – orzechowym

Pyszny obiad w orientalnym stylu, a do tego bardzo zdrowy.

Ocena:

(0)
Sataye z kurczaka z sosem kokosowo – orzechowym Sataye z kurczaka z sosem kokosowo – orzechowym
Czas przygotowania
1h
Porcji z przepisu
4
Poziom trudności
Łatwy

Sataye z kurczaka z sosem kokosowo – orzechowym

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • curry
  • chilli w proszku
  • czosnek w proszku
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • puszka mleczka kokosowego

Sposób przygotowania:

  • 1

    Mięso pokroić na plastry. Sos sojowy wymieszać z curry, czosnkiem i chilli. Włożyć do marynaty kurczaka i odstawić na 2 godziny.

  • 2

    Mięso nadziać na patyczki. Ułożyć na blaszce i piec w 180 stopniach 20-30 min, w zależności od grubości pasków.

  • 3

    W misce wymieszać mleczko kokosowe, masło orzechowe, curry, czosnek, chilli oraz sos sojowy.

  • 4

    Na talerzu układać szaszłyki i sos w miseczce. Do tego dowolne dodatki, np. makaron i brokuły.


Skomentuj


Kuchnia: Orientalna

Kategoria: · Dania główne

Autor: creepygirl · 4 września 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis