Domowe lody bananowo-kokosowe to pyszny zdrowy deser dla najmłodszych i nie tylko :-). Polecam prosty i szybki przepis na smakowitą domową słodycz.
Awokado obierz, wyciągnij pestkę i zmiksuj w blenderze lub thermomix wraz z bananami.
Dodaj serek mascarpone, puszkę mleka kokosowego, wiórki, ksylitol, opcjonalnie kakao
Blendować tak długo, aż masa się dobrze napowietrzy.
Uzyskaną masę lodową przelewamy do pojemników – świetnie sprawdzają się małe foremki na lody z patykiem. Po przelaniu masy do foremek wkładamy je do zamrażalnika.
Lody są gotowe do zjedzenia po około 4 godzinach. Po ich wyjęciu z zamrażalnika polej foremki ciepłą wodą, aby lody łatwo odeszły od foremek.
i teraz rozkoszuj się ich niesamowitym smakiem… mniam….
Skomentuj