Idealne jajko na miękko (ze ściętym białkiem i płynnym żółtkiem) to danie, które stawnowi kategorię samą w sobie. Przepis: Do niezagotowanej wody w garnku wsadź jajka. Gdy woda się zagotuje, gotuj jajka odmierzając dokładnie czas: jajko rozmiar S: 3 i pół minuty jajko rozmiar M: 4 minuty jajko rozmiar L: 5 i pół minuty Następnie […]
Przedstawiamy kolejność układania warstw w popularnej sałatce gyros. Warstwa pierwsza: Kurczak Warstwa druga: Ogórki Warstwa trzecia: Cebula Warstwa czawarta: Pierwsza połowa sosu Warstwa piąta: Kukurydza Warstwa szósta: Druga połowa sosu Warstwa siódma: Kapusta Jeśli tu jesteś to najprawdopodobniej szukasz odpowiedzi na pytania: Sałatka gyros: jakie warstwy po kolei? Ile warstw sałatka gyros? Nasz przepis na […]
O to 3 szybkie sposoby, na prawdziwe domowe lody!
Jak upiec buraki? O to przepisy na dwa najbardziej popularne i sprawdzone sposoby.
Jak zrobić najlepsze ciasto na pierogi? Poznaj dwa sprawdzone przepisy. Jeden według Magdy Gessler, a drugi od Ewy Wachowicz.
Poznaj szybkie, proste i przede wszystkim sprawdzone sposoby na zagęszczenie zupy.
Dobry sos powinien być lekko gęsty, kremowy i aromatyczny. Poznaj 5 sposoby na to co zrobić, gdy jednak sos wyjdzie nam zbyt rzadki.