Majonez to jeden z najpopularniejszych sosów na świecie Jego domowa wersja jest nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza od sklepowej. Proces przygotowania majonezu może wydawać się trudny, ale z odpowiednimi wskazówkami każdy może go z łatwością przygotować w domowym zaciszu. W Polsce, gdzie majonez jest składnikiem wielu tradycyjnych potraw, umiejętność jego przygotowania jest niezwykle cenna. […]
Pamiętaj o Królu Karpiu! Gdy mowa o rybach goszczących na wigilijnym stole, nie wypada zacząć inaczej niż od karpia. Ta nierozerwalnie związana z polską tradycją świąteczna ryba cieszy nas pod różnymi postaciami. Smażony karp czy karp po żydowsku to nienaruszalna klasyka. Warto jednak dać szansę nieco mniej oczywistym wariantom przyrządzania Władcy Stawów i Jezior. Jakieś […]
Pieczony schab – danie główne na drugi dzień świąt Bożonarodzeniowy obiad, który przypadnie do gustu całej rodzinie? Wypróbuj przepis na mięso nadziewane boczkiem i pieczarkami. Jeśli postawisz na schab, powstanie pieczeń idealna: kruchość mięsa będzie delikatnie przenikała się z soczystością farszu. Jako dodatek do dania podaj ziemniaki z wody oraz zimowe surówki (np. z kiszonej […]
Sądzisz, że każdy wypiek to godziny pracy? Przekonaj się, jak szybko i łatwo możesz stworzyć smaczne ciasta. Poznaj proste przepisy, które zachwycą bez zbędnego czasu spędzonego w kuchni.
Masy cukrowe występują w przeróżnych rodzajach, a ich zastosowania mogą cię zaskoczyć! W tym artykule opowiadamy o typach mas cukrowych oraz o tym, do czego służą w cukiernictwie. Słodkie wypieki i dania nabierają dzięki nim nowych wymiarów. Jak to się dzieje? Jakie mają właściwości? Sprawdź. 1. Masa cukrowa do modelowania w wielu kolorach! Masa cukrowa […]
Skomponowanie domowego musli dla własnego dziecka wcale nie musi być trudne. Wystarczy zdecydować się na zainwestowanie w mix płatków zbożowych, w których znajdzie się 5 podstawowych zbóż, dbających o dostarczenie do organizmu niezbędnych składników mineralnych oraz witamin. Chodzi o takie zboża, jak żyto, pszenica, jęczmień, orkisz oraz owies. Do czego jeszcze można wykorzystać omawiane płatki […]
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.